Troglav, ipak, dolazi u Tuzlu

Kurbaša otklonio dileme

Troglav, ipak, dolazi u Tuzlu

Pred početak prvenstva u prvoj ligi F BiH pojavile su se špekulacije kako momčad Troglava iz Livna neće stići na susret 1. kola sa tuzlanskom Slobodom na Tušnju, odnosno da će istupiti iz takmičenja prije nego što je ono i počelo.

Livnjaci imaju velikih finansijskih problema, pripreme su kasnile, ali generalni tajnik kluba Mate Kurbaša kaže kako će Troglav igrati na Tušnju.

"U ovom trenutku vam mogu reći kako dolazimo na Tušanj. Imamo problema, ali poslije odigrane utakmice sa Slobodom očekujem da ćemo ih riješiti", kaže Kurbaša.

Tokom dana u Livnu će biti obavljeni razgovori s političkim dužnosnicima i predstavnicima društvene zajednice. Pokušat će se naći rješenje kojim bi se pomogao dalji rad NK Troglav.

"Kada je riječ o igračkom kadru on je manje-više isti kao i lani. Istina, pripreme su kasnile, ali igrači nisu “zapušteni”, jer su tokom ljeta igrali na raznim turnirima", kaže Kurbaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije