Ibišević, Misimović i Spahić zlatnim su slovima pisali historiju fudbalske reprezentacije

Utakmica s Crnom Gorom bit će historijska

Trolist asova odlazi u legendu: Posljednji tango u Zenici

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 28. maja odigrat će prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom, koja će biti specifična iz dva razloga. Nakon Zenice, naši najbolji fudbaleri će na daleki put za Južnu Koreju sa kojom igramo 2. juna.

Zašto će meč u Zenici biti specifičan? Osim što će to biti debi Roberta Prosinečkog pred domaćom publikom, prisutni na stadionu će posljednji put imati priliku vidjeti trojac koji je zlatnim slovima ispisivao historiju našega fudbala, trlist velikana - Spahić, Misimović, Ibišević - trojac stubova na kojima je izgrađena sadašnja reputacija naše fudbalske reprezentacije.

Bit će veoma emotivno, to je bez daljnjeg. Neće biti lako suzdržati se od navale sjećanja na neke prekrasne trenutke, upravo u Zenici i u sastavu koji je bio nezamisliv bez njih trojice. Stoga iz Saveza su pozvali da, ako ništa onda zbog nekadašnje sile osovine - Spahića, Misimovića i Ibiševića, stadion bude ispunjen.

Uoči te utakmice reprezentacije će u Hrasnici odigrati još jedan revijalni meč - protiv Famosa, 25. maja od 17.30 sati.

"Pripreme počinjemo 23. u Sarajevu, na Ilidži. Istu večer Savez će organizirati manifestaciju dodjele nagrada najboljim igračima/igračicama Premijer nogometne i futsal lige. 28. maja je meč sa Crnom Gorom na kojem će biti upriličen oproštaj za tri naša slavna igrača. 29. je planirano putovanje za Južnu Koreju. Što se tiče reprezentacije Crne Gore oni dolaze dan prije utakmice, a odlaze odmah nakon meča", kazao je Elmir Pilav, direktor za sport u Nogometnom savezu BiH.

Savez je za meč sa Crnom Gorom štampao 10.000 ulaznica po cijeni od 10, 15 i 20 KM.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi