Proključala vrela južnjačka krv: Prva navijačka tuča u Kataru, aktere ćete pogoditi iz prve
Potukli se navijači Argentine i Meksika u Kataru.

"Derbi" u grupi C

Proključala vrela južnjačka krv: Prva navijačka tuča u Kataru, aktere ćete pogoditi iz prve

Eldar Ganibegović

Četiri dana su protekla mirno, ali peti nije. Vidjeli smo prvu tuču između navijača na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Naime, dva dana prije utakmice ove dvije selekcije, u Kataru je došlo do tuče između navijača Meksika i Argentine.

Argentina je u prvom kolu doživjela senzacionalan poraz od Saudijske Arabije nakon preokreta, dok je Meksiko zahvaljujući najviše Ochoi osvojio bod protiv Poljske (0:0).

Za dva dana će jako važnu utakmicu u borbi za osminu finala odigrati Meksiko i Argentina, a već je uzavrelo na ulicama Katara.

Na internetu je osvanulo nekoliko videozapisa na kojima se vidi sukob između pristalica dvije reprezentacije.

Oglasi

Navodno je sve došlo od navijača Meksika koji su provocirali Argentince uvrijedljivim skandiranjem prema Lionelu Messiju.

Iako je Diego Maradona broj jedan još uvijek u Argentini, očito da Argentinci nisu imuni ni na uvrede prema Messiju, pa su odlučili da odgovore šakama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vidjet ćemo kako će fudbaleri Argentine odgovoriti protiv Meksika. Stigli su u Katar kao jedni od favorita turnira, a onda izgubili od totalnog autsajdera u prvoj utakmici.

Meksika što se tiče, u toj zemlji ne očekuju mnogo od ove selekcije, za koju smatraju da je jedna od lošijih generacija koju su imali u posljednje vrijeme. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti