Tuchel: Neymar može ići ako dovedemo zamjenu za njega

Brazilac na izlaznim vratima PSG-a

Tuchel: Neymar može ići ako dovedemo zamjenu za njega

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a sinoć su doživjeli neočekivan poraz u gostima protiv Rennesa (2:1) u drugom kolu Ligue 1.

Parižani su poveli golom Cavanija, ali je Rennes uspio da dođe do preokreta i na kraju slavi sa 2:1. Trener ovog tima Thomas Tuchel ni na ovom meču nije računao na Neymara koji je čini se na izlaznim vratima kluba.

Neymar je počeo pripreme prije više od mjesec dana, ali samo je trenirao s ekipom i nije bio u konkurenciji za pripremne utakmice ni za mečeve nove sezone Ligue 1.

Tuchel je potvrdio da postoji šansa da Neymar napusti klub, ali da će se to desiti samo ukoliko PSG za njega dovede zamjenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Moramo naći zamjenu za njega prije nego što ga prodamo. On je igrač koji treba zamjenu. To se neće riješiti danas ili sutra, ali Neymar će vjerovatno ići ako klub pronađe igrača koji će moći njega da zamijeni", rekao je Tuchel.

Francuski mediji navode da PSG želi dovesti Paula Dybalu iz Juventusa i da u tom slučaju ne bi pravili problem Neymaru oko povratka u Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi