Tuchel: Nije kraj svijeta

Nakon poraza Mainza od Borussije

Tuchel: Nije kraj svijeta

Mainz je imao sjajnu seriju od sedam pobjeda u isto toliko kola, međutim u osmom kolu su poraženi od HSV-a, a trener ove momčadi, Thomas Tuchel kaže kako ovo nije kraj svijeta.

Jučer je Mainz imao priliku da uđe u historiju, da bude jedina ekipa koja je zabilježila u prvih osam kola isto toliko pobjeda, no u tome ih je spriječio HSV pobjedivši ih sa 0:1, golom Paola Guerrera u 89. minuti.

Međutim, i sada su rekorderi sedam pobjeda u nizu zajedno sa Kaiserslaurtenom kojem je to uspjeo u sezoni 2001/02, te Bayernom koji je nanizao sedam pobjeda u sezoni 1995/96.

"Nije ovo kraj svijeta, samo moramo skupiti glave do idućeg kola i utakmice sa Leverkusenom", rekao je Thomas Tuchel, te dodao,

"Gubili smo lopte i dozvoljavali HSV-u da bude opasan iz kontranapada. Imali smo nekoliko dobrih prilika u drugom poluvremenu, ali smo na kraju primili pogodak."

Ovim porazom Mainz je prvo mjesto prepustio Borussiji iz Dortmunta, koja ima isto bodova 21, ali bolju gol razliku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti