Tuchelov pomoćnik: Ne bih ostao u PSG-u sve i da su mi to ponudili

Bore se rame uz rame

Tuchelov pomoćnik: Ne bih ostao u PSG-u sve i da su mi to ponudili

E. Čaušević

Thomas Tuchel je prije desetak dana na iznenađenje svih dobio otkaz u PSG-u.

PSG je 23. decembra sa 4:0 pobijedio ekipu Strasbourga, a samo dan kasnije klub je objavio da Tuchel više nije trener. Umjesto njega je klupu preuzeo Mauricio Pochettino koji je jučer doputovao u Pariz.

Nakon svega oglasio se i Tuchelov asistent, Zsolt Low, koji je poručio da nije uopšte nije očekivao da će njemački stručnjak dobiti otkaz.

"Bili smo iznenađeni jer nam je nakon te utakmice Leonardo rekao da Tuchel neće ostati na klupi. Nije nam bilo jasno zbog čega jer smo imali jako dobre rezultate u 2020. godini s obzirom koliko smo imali problema s povredama", kaže Low.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je poručio da uopšte nije razmišljao o tome da ostane u stručnom štabu jer nikada ne bi ostavio Tuchela na takav način.

"Ne bih ostao sve i da su mi ponudili to. Nije bilo druge opcije osim da prati Thomasa. Imao sam u karijeri šansu da samostalno vodim Salzburg i Leipzig, ali sam to odbio. Kada se borite s nekim rame uz rame onda dijelite dobra i loša iskustva. Imamo odličan odnos, dao sam mu riječ da ću biti uz njega i on mi vjeruje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi