Tuga u glavnom gradu Perua: Ispali iz lige nakon 82 godine
Ovaj klub će preseliti u niži rang nakon čak 82 godine (Foto: Peru AS)

Alianza Lima će od iduće sezone igrati u nižem rangu

Tuga u glavnom gradu Perua: Ispali iz lige nakon 82 godine

Peruanski nogometni klub Alianza Lima ispao je iz elitne prve, prvi put nakon 82 godine, nakon što je u subotu poražen na svom stadionu.

Ljutiti navijači sukobili su se s policijom ispred stadiona nakon što je njihov klub izgubio od Sport Huancayoa s 0:2. Klub, s najviše obožavatelja u Peruu, se ispričao navijačima obećavši da će napraviti promjene.

''Dotakli smo dno. Neka ova sportska tragedija zbliži naša srca da se vratimo jači nego ikad'', pisao je klub na Twitteru. Alianza Lima osvojio je peruansku ligu 23 puta, posljednji put prošle godine , više nego bilo koja druga momčad ove lige. Ovaj pad došao je nakon burne godine u klubu u kojoj se izmijenilo čak pet trenera.Peruanski nogometni klub Alianza Lima ispao je iz elitne prve, prvi put nakon 82 godine, nakon što je u subotu kod kuće izgubio 0-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi