Tuga za Larom bila je prevelika

Smrt Enkea šokirala svijet

Tuga za Larom bila je prevelika

Edmir Škorić

Budući da je izvan terena bio jako dobra osoba, mnoge je šokirala vijest da je Hannoverov golman Robert Enke (32) počinio samoubistvo, pa tako i našeg reprezentativca Zvjezdana Misimovića.

Robert Enke, golman koji je od 1996. godine počeo graditi svoju fudbalsku karijeru. Branio je za Fenerbahce, Benficu, Borussiju M'gladbach a bio pričuva i u Barceloni. Karijeru je počeo u CZ Jeni, a nažalost, prerano je završio u Hannoveru.

Čovjek koji je do nedavno bio "kec" Njemačke, sinoć se oko 18 sati bacio pod voz u malom gradiću Neustadtu. Dosta nejasan razlog samoubistva, budući da je izvan terena Enke bio sasvim dobra i normalna osoba. No, jedini pravi razlog trebala bi biti smrt njegove kćerkice.

Naime, 2006. godine njegova svega dvije godine stara kćerka Lara preprano je napustila svijet, a nedavno su Enke i njegova supruga Theresa posvojili curicu koja se zove Leila. No, tuga za malom Larom očito je bila pregolema...

"To su strašne vijesti. Iako se činio distanciranim, djelovao je stabilno. Očito je smrt kćerke ostavila na njemu više traga nego što se mislilo", komentarisao je ovaj slučaj naš reprezentativac Zvjezdan Misimović.

Treba napomenuti da je Enke posebno obožavao pse, pa je tako za vrijeme igranja u Barceloni, jednom prilikom kući donio zalutalog psa o kojem se brinuo zajedno sa svojom suprugom. Na kraju svega, Enke će ostati upamćen po ljudskosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije