Tulić: Brine me što nema utakmica!
Branimir Tulić, selektor naše mlade reprezentacije

Uoči žrijeba kvalifikacije za EP

Tulić: Brine me što nema utakmica!

Branimir Tulić, selektor mlade fudbalske reprezentacije BiH oporavio se od saobraćajne nezgode koju je nadavno imao kod Doboja dok se vozio u autobusu iz Banja Luke ka Sarajevu. Ističe kako još uvijek nije najbolje, ali da je smogao snage da nastavi raditi u našem mladom nacionalnom timu.
„Kako je moglo biti, i kakav je sudar bio autobusa i kamiona, dobro sam prošao...“, kazao je Tulić za SportSport.ba.

On se danas iz BiH uputio ka Danskoj, tačnije gradu Arhusu, gdje će u srijedu prisustvovati žrijebu kvalifikacionih grupa mladih reprezentacija za plasman na Evropsko prvenstvo „Danska 2011“.

„Nas su svrstali u četvrtu jakosnu grupu. Međutim, to nema nikakve veze, jer smatram da imamo kvalitet da se borimo za plasman u baraž za EP. Nadam se da ćemo izbjeći one najteže rivale iz prvog i drugog „šešira“, i tako imati bolje šanse da se borimo za ostvarivanje našeg cilja“, rekao je Tulić, te naglasio:

„Iskreno ne bojim se toliko protivnika, koliko činjenice da četiri mjeseca nismo imali okupljanje. Nije nam ugovorena ni prijateljska utakmica, pa se postavlja pitanje koliko ćemo spremni ući u kvalifikacije? Sve mlade selekcije zemalja našeg okruženja uskoro igraju utakmica, a mi ne! To je veliki problem.“

Tulić je, ipak, izrazio nadu da će uskoro biti u mogućnosti okupiti tim, te da će uspjeti koliko, toliko spremiti i selektirati ekipu za start kvalifikacija. Žrijeb kvalifikacionih grupa održaće se u srijedu (4. februara) u Arhusu, sa početkom u 15 sati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije