Tuncaj odlazi u Bolton

Nakon samo šest mjeseci među Vukovima

Tuncaj odlazi u Bolton

Turčin Tuncaj Sanli će gototvo sigurno nakon samo šest mjececi napustiti Wolfsburg.

Vezista koji je 80 puta igrao za A selekciju Truske (22 gola) već je otputovao u Bolton na završne pregovore sa tamošnjim premijerligašem i po riječima Felixa Magatha je izvjesno da će ugovor biti potpisan. Tako bi se Tuncaj vratio u Englesku gdje je stigao 2007. kad je iz Fenerbahcea prešao u Middlesbrough. U toj ekipi je ostao dvije sezone, a zatim je od jula 2009. do januara ove godine bio član Stoke Citya.
U Wolfsburgu međutim 29-godišnjem Tuncaju nikako nije išlo i odigrao je samo 4 utakmice u Bundesligi, a stvari se nisu popravile ni početkom nove sezone jer je u Kup utakmici u Leipzigu igrao samo 32 minute dok u prvom kolu u Kolnu nije ni ulazio u igru. Tuncaj odlazi, ali Magath je potvrdio da je zainteresovan za dovođenje Šveđaninan Rasmusa Jonsssona iz Helsingborga koji je ove sezone u 17 mečeva postigao 7 golova i njegov tim je vodeći na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.