Tuncay Sanli u Stokeu

Premiership

Tuncay Sanli u Stokeu

Stoke City je kompletirao transfer turskog reprezentativca Tuncaya Sanlia iz Middlesbrougha. Tako se nakon Roberta Hutha već drugi igrač u samo dva dana preselio s Riversidea na Britannia Stadium.

Tuncay Sanli je prošle sezone bio najbolji igrač i strijelac kluba s Riversidea, ali im ni to nije pomoglo da se spase ispadanja u Championship. Nakon ispadanja u niži rang, Tuncay je odlučio da neće ostati član kluba, pa se dao u potragu za novom sredinom. 

Turčin je cijelo ljeto proveo tražeći novi klub, ali je prevelika odšteta Middlesbrougha bila prepreka mogućim kupcima. Ipak, kako se bližio kraj prelaznog roka u njegovom klubu su odlučili pustiti ga za 5 miliona funti, što je skoro 40% manje od ranije tražene cifre. 

27-godišnji napadač će ponovo imati isti zadatak, da svojim golovima spašava Stoke, a dali će ga spasiti vidjet ćemo. Pored Tuncaya Stoke je danas potpisao i mladog štopera Dannya Collinsa iz Sunderlanda, koji dolazi kao slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.