Tunis bolji od Maroka

Afrički kup nacija, grupa C

Tunis bolji od Maroka

U drugoj utakmici grupe C,  Arfičkog kupa nacija, Tunis je sa 2:1 savladao Maroko.

U prvom polvremenu je viđeno nekoliko dobrih prilika na obje strane, a najbolju je propustio Chamakh u 14. minuti kada je iz čiste situacije šutirao, a golman Mathlouthi sjajno odbranio.

Maroko je imao terensku inicijativu i bio nešto bolji, ali je ipak Tunis stigao do vodstva. Korbi je u 34. minuti izveo slobodan udarac, lopta imala nezgodnu putanja, preletjela sve i uz minimalnu pomoć Khelife, kome je i pripisan gol završila u mreži Maroka za vodstvo Tunisa 0:1.

Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena.

I u drugom poluvremenu Maroko je napadao i bio bolji. Youssouf Hadji, koji je ušao u igru u nastavku, u 65. minuti je imao veliku šansu, ali je loše šutirao. Tunis se uglavnom organizovano i čvrsto branio i čekao kontru.

Msakni je u 76. minuti nakon sjajnog solo prodora postigao fantastičan gol za Tunis, ali to nije bio kraj uzbuđenjima.

U 86. minuti Kharja nakon jedne gužve smanjuje rezultat na 2:1, iako je prethodno čini se bio ofsajd El Kaddourija, koji je asistirao . Ipak, do kraja je ostalo 2:1 za Tunis, koji je slavio u jednoj uzbudljivoj i dosta dobroj utakmici.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.