Tunis obezbijedio plasman u četvrtinu finala
Ouwo Moussa Maazou zadavao velike probleme odbrani Tunisa

U finišu utakmice za pobjedu pogodio Issam Jemaa

Tunis obezbijedio plasman u četvrtinu finala

Tunis je u finišu susreta protiv Nigera došao do pobjede, te se tako plasirao u četvrtinu finala Afričkog kupa nacija. Niger je imao dosta prilika, Ouwo Moussa Maazou je bio sjajan, ali to nije bilo dovoljno ni za bod.

Youssef Msakni, veznjak Esperance, prošetao se u 4. minuti kroz odbranu Nigera i savladao     Kassalyja Daoudu. Nije se čekalo mnogo na izjednačenje. Nakon velike greške golmana Tunisa, William Tonji Ngounou u 9. minuti glavom je pogodio za 1:1.

Ouwo Moussa Maazou, napadač Le Mansa, nakon izjednačenja imao  je dvije dobre prilike da Niger dovede u vodstvo. Boubacar Issoufou, je također u 34. minuti imao veliku priliku, ali je njegov udarac je završio pored gola.

U prvom poluvremenu Niger je bio nešto konkretniji, ali ostalo je 1:1. U drugom dijelu utakmice prvu pravu priliku imao je Youssef Msakni, koji je u 60. minuti imao priliku dovesti Tunis u vodstvo, a Tunižane je pet minuta kasnije spriječila stativa da dođu do drugog gola.

Prodorni Maazou i u drugom poluvremenu najviše problema zadavao odbrani Tunisa, no nije uspio postići gol. Tunis je u drugom poluvremenu imao nešto više prilika i lopte u posjedu, a u Sami Trabelsi je u 66. minuti u igru uveo Samija Allaguija, kako bi pojačao napad.

Issam Jemaa, napadač Auxerrea, koji je u igru ušao na početku drugog poluvremena, u 90. minuti odlično se oslobodio dva igrača Nigera, te pogodio za pobjedu Tunisa. Do kraja utakmice Tunižani su imali priliku postići još jedan pogodak, ali u tome ih je spriječila prečka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.