Tunižani bez selektora

Marchandu otkaz

Tunižani bez selektora

Edmir Škorić
Teme:

Tuniška nogometna reprezentacija ostala je bez selektora. Tamošnji Nogometni savez odlučio je uručiti otkaz Bertrandu Marchandu.

Osim Marchanda, "nogu" je dobio i čitav stručni štab reprezentacije. Iako ga je ugovor vezao dvije godine, Marchand je nakon šest mjeseci morao spakovati kofere.

Vjerovatno glavni razlog za ovakav potez tuniškog Saveza su dva poraza od Bocvane i remi sa Malavijom u kvalifikacijama za Afrički kup nacija 2012. godine.

Interesantno, kao i u našem Savezu, i u Tunisu funkcionira "tročlana struktura", koja je trenutno u potrazi za novim selektorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije