Turbić: Časno prvenstvo privesti kraju

Gradina je već otpisana

Turbić: Časno prvenstvo privesti kraju

B. Mujezinović

Nogometaši Gradine iz Srebrenika, koje su mnogi odavno otpisali kada je u pitanju Premijer liga BiH, u subotu gostuju mostarskom Veležu.

Gradina je nakon 12 vezanih poraza prije reprezentativne pauze, u 18. kolu, uspjela da dođe do  prvog boda, odnosno četvrtog prvenstvenog i to protiv Sarajeva. Bila je to prva ovosezonska utakmica Gradine u Srebreniku pred svojim navijačima.

 

Slijedi im gostovanje u Vrapčićima, a u taboru Srebrenika idu da se nadigravaju, svjesni da više nemaju šta da izgube.

 

"Nadam se našoj dobroj igri i pozitivnom rezultatu, ali i nastavku dobrih igara do kraja ove sezone", rekao nam je kapiten Gradine Alen Turbić.

 

I sam Turbić nije siguran da li ide u Mostar, obzirom da ga trener čuva za domaću utakmicu s Leotarom. Turbić bi u slučaju da zaradi žuti karton u Mostaru, propustio naredno kolo jer bi mu to bio treći. 

 

Inače, Gradina ostatak sezone igra sa "domaćim" igračima, s ciljem da se formira dobra ekipa za igranje sljedeće sezone u Prvoj ligi FBiH. Zanimljivo je da ni igrači neće prenoćiti u Hercegovini, već u Mostar kreću sutra (subota) na dan utakmice.

 

I pored svega toga popularni Apachi, navijači Gradine, najavljuju odlazak u Vrapčiće kako bi dali podršku svojim igračima. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Cilj nam je konsolidacija redova i afirmisanje mladih igrača u narednom periodu. Naše šanse u nastavku sezone svima su već jasne, tako da nam je preostalo samo ad časno privedemo sezonu kraju", dodao je Turbić.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti