Turci uveli doigravanje

Nakon velikih problema sa namještanjem

Turci uveli doigravanje

Turska fudbalska federacija i timovi Super lige postigli su sporazum po kome će se od ove sezone nakon odigrana 34. kola igrati plej-of.

Odluku je saopštio Yildirim Demiroren, predsjednik Besiktasa koji je napomenuo da se sa predlogom nije složio Galatasaray, ali da su svi ostali bili za prihvaćanje predloga. To znači da će nakon 34. prvenstvena kola, četiri najbolja tima najprije igrati po dva meča na ispadanje u polufinalu, a zatim i finale kojim će se dobiti prvak i kasnije učesnici Lige prvaka i Evropske lige.

U protekla dva šampionata kad su prvaci bili Bursa i Fenerbahce bilo je mnogo neizvjesnosti do samog kraja, a zatim je buknula afera oko namještanja koja je prouzrokovala da će nova sezona početi tek u septembru sa mjesec dana kašnjenja. Demimoren je u ime svih rekao da se nada da će ova promjena bitno popraviti stanje u turskom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.