BiH je mogla izgubiti sjajnog napadača: "Bajević mi je rekao da će doći moj red"
FOTO: Le Matin

Koronavirus spriječio debi

BiH je mogla izgubiti sjajnog napadača: "Bajević mi je rekao da će doći moj red"

A. Čaušević

Na novembarskom spisku Dušana Bajevića našlo se nekoliko novih imena. 

Nakon odličnih partija dugo očekivani poziv upućen je Aldinu Turkešu, odličnom napadaču koji već neko vrijeme briljira u dresu Lausanne.

Međutim, Turkeš i nije imao priliku za potpuno zadovoljstvo. Pošto je pozitivan na koronavirus trenutno najbolji strijelac švicarskog prvenstva se neće odazvati.

U međuvremenu u razgovoru za tamošnje medije je kazao kako može igrati i za Švicarsku, ali da se trenutno bliže osjeća igranju za kako kaže "svoju" Bosnu.

"Dostupan sam za obje selekcije. Imao sam kontakt s Bajevićem koji mi je nedavno kazao da će se osloniti na starije igrače u baražu za Evropsko prvenstvo".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Ali mi je također garantovao da će doći red i na mene. Međutim, predstavnici Švicarske me još nisu kontaktirali. Ostajem otvoren za sugestije, ali danas se osjećam mnogo bliže igranju za Bosnu koja je moja zemlja nego za Švicarsku", rekao je Turkeš.

Turkeš zaista nije imao sreće jer ga je koronavirus zadesio u pogrešnom trenutku. Ovako će na debi u bh. reprezentaciji čekati minimalno do marta sljedeće godine kada startaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

salt_city
Pa on otvoreno poziva Svicarsku da ga pozove.. cuj kaze ostaje otvoren za sugestije, ako je tako ne treba ga ni zvat..
9 3
19211921
Ja ponavljam da svicarska liga nije nikakva mjera i dok se ne pokaze na vecem nivou to ne vrijedi nista. I kodro i demirovic su spram te lige izgledali kao Batistuta, ali pak sada imaju poteskoca. Svicarska liga je negdje tu sa hrvatskom
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi