Turkešu priznanje za odličnu godinu u Švicarskoj

Bivši mladi reprezentativac BiH

Turkešu priznanje za odličnu godinu u Švicarskoj

Igre koje bh. napadač Aldin Turkeš pruža u dresu Lausanne-Sporta ne prolaze nezapaženo.

Već drugu sezonu zaredom Turkeš 'rešeta' mreže u švicarskoj Challenge ligi, a sada kada je po broju golova daleko najbolji u cijelom prvenstvu, nije izostalo ni priznanje u rodnoj zemlji.

Vodstvo lige na svečanoj ceremoniji održanoj u Bernu uvrstilo je 23-godišnjeg Turkeša u idealni tim godine, koji, između ostalog, čine još: Castella, Bašić, Boranijašević, Flo, Neumyar, Pušić, Zeqiri...

Nije tajna kako je Turkeš odličnim igrama skrenuo i pažnju mnogo većih klubova, ali kako se u ovom trenutku Lausanne-Sport bori za elitni rang, priče o eventualnoj prodaji su prolongirane do ljeta.

Ove sezone Turkeš je, podsjetimo, postigao 16 pogodaka na 18 odigranih utakmica u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti