Turković: Ne znam da li ostajem na Piroti

Napadač Vezira

Turković: Ne znam da li ostajem na Piroti

Samir Mlaćo

Pobjedom u posljednjem kolu nad Zvijezdom (2:1), nogometaši Travnika izborili su opstanak u najjačem rangu bosanskohercegovačkog fudbala.

Tim sa Pirote u duelu za Zvijezdom bio je pod imperativom pobjede koju su na kraju uspjeli i ostvariti, te su tako ispunili svoj cilj, iako su u posljednjim kolima bili u veoma teškoj situaciji.

Nedo Turković jedan je od najzaslužnijih što će navijači Travnika i slijedeće godine na svom stadionu gledati naše najbolje timove. Turković je sa dva gola u Banjoj Luci (2:2) i golom protiv tima iz Gradačca definitivno spasioc Travničana.

"Veoma teška sezona je iza nas, ali na svu sreću uspjeli smo ostvariti ono što smo svi željeli, a to je opstanak u društvu najboljih. Svi skupa sada možemo sretni otići na odmor, jer smo fizički i psihički apsolutno istrošeni", kazao je ovaj odlični napadač koji je na Pirotu došao iz crnogorskog Lovćena.

Nije ni slutio da će baš njegovi pogoci Travniku donijeti opstanak, ali nije ni sumnjao u svoje sposobnosti.

"Pa najviše sam zadovoljan sa dva gola u Banjoj Luci jer imaju veliku težinu i doveli su nas do toga da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Ta dva gola su plod jedne taktički dobre igre i borbenosti koju je pokazala cijela ekipa. Ja sam zadovoljna sa svojih šest pogodaka i nadam se da sam opravdao ono zbog čega sam doveden na Pirotu", kaže Turković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao u većini liga na svijetu tako i u našoj slijedi pauza, a Turković nije siguran da će i naredne sezone nositi dres Travnika.

"Prvi od planova je da se malo odmorim od svega i družim sa prijateljima i svojom porodicom, a nakon kratkog predaha opet počinjem sa treninzima. Iskreno imam u planovima da se oprobam u jačem klubu, ali vidjeti ćemo šta ljeto nosi", istakao je Turković na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.