Turković privremeno preuzima Sarajevo

Turković privremeno preuzima Sarajevo

Nekadašnji igrač Sarajeva Almir Turković vodiće ekipu Sarajeva u subotu protiv Laktaša, nakon ostavke trenera Mehmeda Janjoša.

Turković će do daljnjeg obavljati funkciju šefa stručnog štaba tima sa Koševa, dok Uprava Sarajeva ne pronađe drugo riješenje.

Nakon što je u nedelju ostavku na mjesto šefa stručnog štaba podnio Mehmed Janjoš, kao najveći kandidati za klupu Sarajeva spominjali su se Mirza Varešanović i Husref Musemić.
Testiram

"Htio bih da se zahvalim svim novinarima koji su bili korektni prema meni, kao i svim igračima. Ovo je moj moralni čin, koji sam jednostavno morao uraditi. Mislim da sam jedini odgovoran za situaciju koja je u Sarajevu. Nadam se da će ovo biti pozitivan šok za ekipu i da će se ponovo naći forma koju smo imali u evropskim susretima.

Vjerujem u ovu ekipu i iskreno se nadam da će Sarajevo i ove godine izaći u Evropu", rekao je na današnjoj konferenciji za medije sad već bivši trener Sarajeva Mehmed Janjoš.


Kako objašnjavate pad fizičke spreme kod svojih igrača i zašto niste željeli dovesti pojačanja u polusezoni?

"Odradili smo pripreme koje su bile iste kao i pred početak sezone. Međutim, ne znam ni sam kako je došlo do ovolikog pada u fizičkoj spremi igrača. Što se tiče pojačanja, tačno je da nisam htio neke igrače koji su se sami nudili, jer vjerujem u ova 23 igrača koja sam sam izabrao. Ako bih ponovo bio trener Sarajeva, ponovo bih odabrao iste igrače", rekao je Janjoš.

Javnosti se obratio i Hajrudin Šuman, predsjednik Sarajeva.

"Okupili smo se zbog ostavke trenera Mehmeda Janjoša. Mi smo prihvatili njegovu ostavku, ali samo pod jednim uslovom, a to je da ostane u klubu, pošto ima ugovor sa nama. Uprava će na Skupštini razmatrati kome je u ovom trenutku najbolje dati šansu da vodi klub. Sve špekulacije oko novog trenera nisu tačne, jer nismo još razmatrali potencijalne kandidate. Ovi koji su se spominjali u medijima kao mogući nasljednici Janjoša su sami sebe nametali u prvi plan. Ekipu ću do daljnjeg voditi Almir Turković", rekao je Šuman.

Novinare je zanimalo do kada će Sarajevo mijenjati trenere, odnosno kada će se promijeniti uprava.

"Skupština koju već dugo čekamo će biti mjesto gdje će se razmotriti mandati članova Uprave. Upravu činimo Bašić i ja, a svim mogućim silama nastojimo da klub bude što bolji. Sarajevo bi bilo još gore da nema nas dvojice koji se borimo za ovaj klub. Finansijski klub je veoma stabilan, izmireni su svi dugovi koje nam je ostavila predhodna uprava i igračima će za dva dana biti isplaćena i posljednja plata", kazao je Šuman.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.