Turković priželjkuje Slovake
Almir Turković

Sarajevo se priprema u Odžaku

Turković priželjkuje Slovake

Sarajevo se u Odžaku sprema za narednu sezonu i evropske utakmice. O tome kako teku pripreme, razgovarali smo sa pomoćnim trenerom kluba sa Koševa Almirom Turkovićem, kojeg smo zatekli na odmoru između dva treninga.

SportSport.ba: Kako teku pripreme, da li ste zadovoljni?

“Pripreme za sada teku po planu. Sve što smo zacrtali to smo do sada uradili. Imamo fantastične uslove i radimo dva puta na dan. Igrači pripreme podnose veoma dobro, a sada ulazimo u završnu fazu, gdje malo smanjujemo tempo i igraćemo što više prijateljskih utakmica”.

SportSport.ba: Sarajevo je zakazalo na prvoj provjeri...


“Da, ali nama nije bio cilj rezultat, nego da ekipu uigramo. Uostalom, to nam je bila prva utakmica, polije teških priprema, gdje su noge još “teške”. Dali smo šansu svim igračima, a drugo poluvrijeme se igralo samo 33 minute zbog velike vrućine”.

SportSport.ba: Kako ste zadovoljni sa prinovama, Avdićem i Hamzagićem?


“Oni će nama sigurno biti veliko pojačanje. Avdića znam od ranije kao dobrog igrača, a Hamzagić se nameće kao veliko pojačanje. Sada još nisu u potpunosti spremni, ali sam uvjeren da smo u njima dobili veliku pomoć u ekipi”.

SportSport.ba:Da li će juniori dobiti više prilike ove sezone?


“Ja sam za to da se šansa da juniorima, ako već nemamo tih para kao što se priča, onda sigurno moramo pružiti šansu našim juniorima. Oni su već dokazali da mogu nositi dres prvotimaca i trudit ću se da što više igra naših omladinaca”.

SportSport.ba: Trener Mehmed Janjoš se vratio iz Slovačke gdje je gledao narednog protivnika Sarajeva. Je li vam prenio utiske?


“Mi smo samo malo pričali o tome, ali još nismo imali onaj zvanični sastanak, jer ne znamo s kim ćemo se sastati. Kada bude u četvrtak bilo jasno s kim igramo, onda ćemo sjesti da razgovaramo i osmislimo taktiku”.

SportSport.ba: Koga bi vi više volili u pretkolu Evropske lige, Spartak ili Inter Baku?

“Lično bih više volio da prođe Spartak. Slovačka nam je puno bliža i ne bi bili puno umorni od puta, a mislim i da se s njima može bolje igrati. Dok nam je ekipa Bakua potpuna nepoznanica, a imali bi i naporan put, što bi nam zadalo dodatne probleme”.

SportSport.ba: Ambicije Sarajeva u novoj sezoni?

“Naše su ambicije uvijek iste, a to je sami vrh našega prvenstva. Siguran sam da ovi momci mogu dosta toga da urade. Mi ćemo ići na titulu, a ako ne uspijemo bićemo zadovoljni i sa novim izlaskom u Evropu”.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.