Turković se raduje povratku Škore
Almir Turković

Pomoćni trener Sarajeva za SportSport.ba

Turković se raduje povratku Škore

Nogometaši Sarajeva iskoristili su pauzu zbog nastupa reprezentacije. Zbog toga su se preselili u Vitez da "napune akumolatore", nakon što su se istrošili u Evropi. Nedostajao je trener Mehmed Janjoš, pa su treninge vodili njegovi pomoćnici.

"Veoma sam zadovoljan sa odrađenim pripremam u Vitezu, imali smo zaista odlične uslove i to smo iskoristili. Igrači su bili malo umorni od nastupa u Evropi, ali smo sada došli do daha i bićemo mnogo opasniji u nastavku prvenstva", kaže pomoćnik u stručnom štabu bordo tima Almir Turković.

Mnogi su odahnuli zbog povratka najboljeg igrača Sarajeva Alena Škore. Bordo momčad u dosadašnjim utakmicama imala je mnogo prilika, koje napadači nisu uspjeli realizovati. Svi se nadaju da će Škoro to popraviti.

"Ja sam oduševljen povratkom Škore u ekipu. Mnogo nam je falio u dosadašnjim nastupima, jer svi znamo o kakavom se igraču radi. On je sa nama prošao kompletne pripreme u Vitezu i mogu reći da se polako vraća u formu. Za sada ne znam koliko će biti spreman, ali se svi nadamo da će izdržati sve napore".

Naredna utakmica Sarajeva u Premijer ligi je protiv Laktaša, gdje svi očekuju samo pozitivan rezultat.

"Mi nemamo više prava na kiks i moramo ići na pobjedu u svakoj utakimci. Dolazi nam jedan dobra ekipa, koja je pokazala u toku prvenstva da zna igrati u gostima, ali mi ih moramo dobiti. Uvjeren sam da ćemo ovu utakmicu pobijediti, jer smo kvalitetnija ekipa i moramo ići prema vrhu prvenstva", rekao je Almir Turković za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.