Turković: Spustićemo loptu Šveđanima
Almir Turković vjeruje u dobar nastup u Švedskoj

Što bolje zatvoriti Larsona

Turković: Spustićemo loptu Šveđanima

Nogometaši Sarajeva otputovali su za Švedsku, gdje sutra imaju okršaj sa Helsingborgom. U taboru bordo tima vlada optimizam, koji dijeli i pomoćni trener Almir Turković."Ja vjerujem u ove momke. Dobro su radili kroz cijeli tok priprema i sada to dokazuju kroz utakmice. Mi smo protiv Trnave bili autsajderi i skoro su nas svi otpisali, ali na kraju smo izašli kao pobjednici i dokazali da smo bolji tim".

Potom se okrenuo narednom protivniku i rekao nam kako vidi igru švedske ekipe.

"Gledao sa Helsingborg i mogu reći da su dobra ekipa, puno trče i dobro su spremni, ali im je mana što su tehnički slabi. Mi tu vidimo svoju šansu, gdje ćemo im pokušati spustiti loptu na zemlju. Oni se isto oslanjaju na duge lopte u šesnesterac, gdje idu na Larsona, što nećemo dopustiti, jer tu imamo fenomenalne Torlaka i Maksumića".

Nakon što je sa klubom otišao i Milan Muminović, koji je imao problema sa pasošem, vratio je još veći optimizam u klub sa Koševa.

"Sigurno je da ćemo biti jači sa Milanom, on je jedan fenomenalan igrač i zna proturiti loptu. Najbolje je to osjetio Ivica Kralj kada mu je zakucao loptu u mrežu"zaključio je Almir Turković.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.