Turnir u spomen na Džildu

Turnir u spomen na Džildu

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Željezničar i ove godine organizuje Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom "Dževad Begić - Džilda", u uspomenu na legendarnog vođu navijača plavih sa Grbavice.

Turnir počinje u nedjelju, 10. jula, sa početkom u 12 sati, a  ekipe se mogu prijaviti za učešće na turnir od četvrtka do subote od 19 do 20 sati u prostorijama Udruženja navijača FK Željezničar.

Turnir će se igrati na pomoćnom terenu sa umjetnom travom stadiona Grbavica, a kotizacija po ekipi iznosi 25 KM, a za najbolje na turniru obezbijeđene su i vrijedne nagrade, stoji na službenoj stranici sarajevskih plavih.

Džilda je bio prijeratni vođa navijača Željezničara, a poginuo je u ratu, nakon čega je odlikovan najvišim državnim priznanjem, Zlatnim ljiljanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti