"Turska nam je protivnik po mjeri"

Sutra prijateljski meč U21 reprezentacija: BiH - Turska

"Turska nam je protivnik po mjeri"

Stadion tuzlanske Slobodu na Tušnju sutra će biti poprište prijateljske utakmice U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske.

Na danas održanoj konferenciji za medije u Tuzli uoči sutrašnje utakmice, prisutnima su se obratili selektor U-21 reprezentacije BiH Branimir Tulić i kapiten mladih bh. fudbalera Ajdin Džafić, te selektor Turske Rašid Četinaj i fudbaler Fenerbahcea Volkan Babadži.

"Postigli smo veoma dobre rezultate, kada smo remizirali sa snažnom Italijom, te pobjedama nad Luksemburgom i Velsom, pa smo se u kvalifikacijama uspjeli vratiti u igru. Sutra za protivnika imamo jednu veoma snažnu selekciju, goja gaji isti sistem igre kao i naš naredni protivnik Mađarska. Mislim da su Turci protivnik po mjeri i očekujem dobro utakmicu", rekao je Branimir Tulić.

"Mi u narednom periodu vremena imamo dvije za nas veoma bitne utakmice i cilj nam je da što je moguće bolje uigramo ekipu. Zahvalni smo Bosni i Hercegovini što je prihvatila odigravanje ovog susreta, jer se nalazimo pred kraj sezone i igrači imaju mnogo obaveza u klubovima", rekao je selektor Turske.

Što se tiče sastava Bosne i Hercegovine za sutrašnji meč, selektor Branimir Tulić ima određenih dilema u vezi s tim ko će početi utakmicu. Nemanja Bilnbija i Boris Savić stigli su nedovoljno oporavljeni, pa je i njihov nastup pod znakom pitanja. Također, Tulić će morati bez Anesa Haurdića, kojem Jablonec nije dao zeleno svijetlo za dolazak u Tuzlu.

Vjerovatni sastav BiH: Šehić, Vranješ, Šunjić, Bunoza, Subašić (Savić), Kiso, Džafić, Sesar, Galešić, Bilbija, Višća (Mujić).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.