Turska: Toshack alternativa za Hiddinka

Turska: Toshack alternativa za Hiddinka

Edmir Škorić

Turska se već sprema za novog selektora, u slučaju da Guus Hiddink napusti klupu te države i, kako pišu engleski mediji, preuzme londonski Chelsea.

Guus Hiddink je u kraktom vremenskom periodu na klupi Chelseaja osvojio FA Cup, a sve je bliži povratku u London nakon što je Chelseajev vlasnik Roman Abramovič po okončanju sezone bez trofeja otpustio Carla Ancelottija.

Hiddink je već kazao da neće napustiti klupu Turske sve dok njegova reprezentacija ima šansi da se plasira na EP 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini. No, holandski stručnjak, navodno, često razgovara sa Abramovičem i dobri su izgledi da se vrati na klupu tima sa Stamford Bridgea.

U tom bi slučaju Tursku mogao preuzeti John Toshack, koji je bez posla od ostavke na klupi Velsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije