Turska želi finale Evropskog prvenstva 2020. godine

Turci istakli kandidaturu

Turska želi finale Evropskog prvenstva 2020. godine

Turska je službeno istakla kandidaturu za domaćina finalnog dijela Evropskog prvenstva 2020. godine.

Vijest je potvrđena u tamošnjem Nogometnom savezu u kojem su čekali na rasplet glasanja o organizatoru Olimpijskih igara 2020. godine.

Nakon neuspješne kandidature Istanbula za domaćina Olimpijskih igara na glasanju MOO-a u Buenos Airesu, Turska je danas kandidovala ovaj grad za završnicu Evropskog prvenstva u fudbalu. Potpredsjednik saveza Yildrim Demirören potpisao je kandidaturu još u utorak nakon kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2014. između Rumunije i Turske u Bukureštu.

Evropsko prvenstvo 2020. će se igrati u 13 država, a organizatori će biti poznati naredne godine. Istabnul se kandidovao za domaćina polufinala i finala Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.