Tušanj uskoro u novom ruhu!

U budžetu 900.000 KM za stadion Tušanj

Tušanj uskoro u novom ruhu!

Adnan Beganović

U Tuzli je održana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je usvojen budžet za 2016. godinu u iznosu od oko 52.5 miliona KM.

U budžetu su planirana i sredstva za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj u iznosu od 700.000 KM, te 200.000 KM kako bi se odmah poboljšala postojeća infrastruktura na Tušnju.

SportSport.ba je kontaktirao gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, koji je istakao da će novim budžetom biti zadovoljni svi sportski kolektivi u Tuzli.

"Za usvajanje budžeta glasalo je 20 vijećnika i mogu reći da smo za sport izdvojili i više nego što smo obećali klubovima u našem gradu. Trudimo se da svi budu zadovoljni, ne samo članovi Sportskog društva Sloboda, nego i ostali klubovi koji egzistiraju u našem gradu", za SportSport.ba je izjavio Imamović.

Za poboljšanje postojeće infrastrukture, te izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj u budžetu je planirano 900.000 KM.

"Za poboljšanje postojeće infrastrukture stadiona Tušanj biće izdvojeno 200.000 KM. To će biti ta neka prva faza pripremanja stadiona za dobijanje evropske B licence, a u budžetu je planirano i izdvajanje 700.000 KM za izgradnju istočne tribine stadiona Tušanj. Naravno, moramo ispoštovati zakonske procedure, biće raspisan tender i svakako ćemo izabrati najpovoljniju ponudu. Imamo već razrađene planove za izgradnju istočne tribine i mogu reći da se stvari odvijaju onako kako smo i zamislili. Imamo plan i kako će stadion biti samoodrživ. Ne želimo da nešto napravimo, a da sutra nemamo novca za održavanje.  Želim naglasiti da su za ovo najzaslužniji čelnici FK Sloboda, stručni štab i igrači jer su napravili sjajan rezultat i svima nama je bilo mnogo lakše reći "da" prilikom donošenja ovakve odluke. Mi želimo da FK Sloboda svoje domaće evropske susrete, ukoliko to izbori na terenu, igra u svom gradu. Osim toga u dogledno vrijeme želimo da i naš nacionalni tim može igrati utakmice u Tuzli. Imamo Bilino polje u Zenici, zašto ne bismo imali i Tušanj u Tuzli", govori Imamović i za kraj dodaje:

"Ide se po planu i programu. Što se tiče potpisivanja reprograma poreskog duga uvjeren sam da ni tu neće biti problema. Uskoro ćemo zajedno sa čelnicima FK Sloboda održati sastanak sa Poreskom upravom Federacije BiH. Rekao sam vam i prošli put, po tom pitanju će nam pomoći privatni poduzetnici."

Svoje zadovoljstvo nakon današnje sjednice Gradskog vijeća izrazili su i iz FK Sloboda.

"Ova odluka je jako bitna, velika stvar je ovo za tuzlanski sport. Mi smo u svemu ovome tehnički partner jer stadion je Javna ustanova, ali moramo se zahvaliti gradonačelniku. Vjerujte mi da sam bio siguran da će ispuniti svoje obećanje dato igračima i struci na zajedničkom ručku nakon kraja prvog dijela sezone", za SportSport.ba je istakao direktor FK Sloboda, Sabahudin Vugdalić.

"U ovih par godina otkako sam sa Azmirom Husićem stigao u Slobodu uvjerio sam se koliko Imamović voli svoj grad, garađane, građanke i Slobodu i sigurno ćemo se potruditi da mmu pomognemo i učinit ćemo sve što je u našoj moći da se na kraju sezone zajedno radujemo", dodao je Vugdalić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.