Tužba za N/FSBiH, ugovor Malkočeviću

Sastanak upravnog odbora FK Sloboda

Tužba za N/FSBiH, ugovor Malkočeviću

M. Skaka

Na danas održanom sastanku Upravnog odbora FK Sloboda data je jednoglasna podrška produžetku saradnje sa sa šefom Stručnog štaba Sakibom Malkočevićem.

Malkočević bi do naredne sjednice Uprave kluba trebao predložiti svoju viziju ekipe za narednu sezonu, nakon čega će klupska komisija za pregovore sa igračima, po Malkočevićem željama krenuti u foromiranje ekipe za naredno prvenstvo, pred koju će kao i ove sezone biti postavljen cilj plasmana u vrh tabele.

Na sastanku Upravnog odbora jednoglasno je donesena i odluka da FK Sloboda, putem advokatske kancelarije Faika Muhića podnese tužbu protiv NSBIH, traži krivičnu odgovornost lica koja su učestvala u procecu licenciranja klubova u ovoj sezoni, te traži finansijsku odštetu zbog nezakonitog uskraćivanja licence za međunarodna takmičenja.

Također je odlučeno da FK Sloboda traži podršku i drugih klubova učesnika Premijer lige BIH, kako bi se još prije početka narednog prvenstva poduzele mjere da se slučaj Slobodine licence nebi ponovio i u narednoj godini.

Mešanović podnio ostavku, ostavka odbijena

Upravnom odboru pismenim zahtjevom za usvajanje njegove ostavke se obratio i sportski direktor Enes Mešanović, obrazlažući je nedostatkom motiva za dalji rad, na što je jedino uticao odnos NSBiH-a prema FK Sloboda, kojem je i pored ostvarenog rezultata na terenu, zakulisanim radnjama uskraćen nastup u Euroligi. Njegova ostavka nije usvojena, sa zaključkom da Mešanović preispita svoj stav do naredne sjednice ovog tijela.

U sklopu priprema za sjednicu Skupštine usvojen je prijedlog rekosntrukcije Upravnog odbora i Skupštine kluba, koje bi u narednom periodu trebali činiti predstavnici ulagača u rad kluba, predstavnici općinske i kantonalne vlasti, te zaslužni građani  i sportisti.

Također, kao prijedlog Skupštini bit će upućen materijal, koji obrađuje temu sistematizacije radnih mjesta u klubu, te značajno smanjenje broja uposlenih na minimum koji može zadovoljtiti potrebe kluba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.