Tužilac se žalio na presude Pepeu i Bonucciju

Tužilac se žalio na presude Pepeu i Bonucciju

O. Lekić

Italijanski federalni tužilac Stefano Palazzi uložio je žalbu na odluke suda da nogometaše Juventusa Simonea Pepea i Leonarda Bonuccija oslobodi optužbi za namještanje utakmica.

Palazzi je u prvostepenom postupku tražio 42 mjeseca suspenzije za Bonuccja i 12 mjeseci za Pepea.

Njih dvojica su bila optužena za namještanje na osnovu iskaza nekadašnjeg igrača Barija Andree Masijela. Nogometaši su bili optuženi za mečeve u sezoni 2009/2010, dok su igrali za Bari (Bonucci) i Udinese (Pepe).

Za razliku od Pepea i Bonuccija, sadašnji trener Juventusa Antonio Conte zaradio je 10 mjeseci suspenzije jer nadležnim organima nije dostavio informacije koje je imao o namještanju tokom sezone 2010/2011, kada je vodio drugoligaša Sijenu.

Optužbi za namještanje mečeva oslobođeno je još nekoliko nigometaša, Marco di Vaio, Danijele Padelli, Giuseppe Vives i Nicola Belmonte.

Tužilac Palazzi je i za trenera Contea tražio veću kaznu, odnosno 15 mjeseci suspenzije.

Federalni sud Italije će ročište po Palazzijevoj žalbi održati 20. i 21. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.