Tuzla City nakon preokreta do pobjede protiv Petrolula

Zaslužen trijumf

Tuzla City nakon preokreta do pobjede protiv Petrolula

Endin Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja danas su pobijedili Petrolul Ploiesti sa 2:1 u prijateljskoj utakmici.

Novi bh. premijerligaš nalazi se još uvijek na pripremama u Sloveniji, a u četvrtoj pripremnoj utakmici danas su savladali Petrolul odigravši 2:1. Tuzla City je mogao do prednosti već u prvoj minuti kada je Mahmutović imao sjajnu šansu, ali je šutirao pored gola.

U narednih pola sata gledali smo većinom borbu na sredini terena, a Tuzla City je imao nešto više loptu u svom posjedu. Ipak, u samom finišu meča Petrolul je uspio da povede sa 1:0 kada je Nukić nesprednom reakcijom zatresao svoju mrežu.

U nastavku utakmice Tuzla City je bio mnogo bolji protivnik i bilo je jasno da je samo pitanje trenutka kada će poravnati na 1:1. To se desilo u 69. minuti kada se Mitrović sjajno snašao u kaznenom prostoru protivničke ekipe i glavom pogodio za 1:1.

Nekoliko minuta pred kraj utakmice Tuzla City je stigao do potpunog preokreta kada je za 2:1 pogodio Kojić na asistenciju Stokića. Ispostavilo se da je to konačan rezultat ove utakmice.

Pripremni meč:

Tuzla City - Petrolul Ploiesti 2:1 (Mitrović 69', Kojić 89'/Nukić ag 38')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Kojić, Kostić, Obradović, Stjepanović, Šečerović, Omerović, Stojčev, Nukić, Mahmutović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi