Sjajan meč u Tuzli: Mirzad Mehanović u 89. minuti ostavio tri boda na Tušnju!

Nova pobjeda Tuzle City

Sjajan meč u Tuzli: Mirzad Mehanović u 89. minuti ostavio tri boda na Tušnju!

S. Grebović

Tuzla City je večeras u sjajnom meču savladala Rudar Prijedor rezultatom 3:2 u utakmici sedmog kola Premijer lige BiH.

Sam početak meča nije donio pretjerano zanimljiv fudbal.

Sve do 30. minute gotovo da nismo vidjeli pravu priliku, izuzev jednog pokušaja domaćih, ali onda je uslijedila prava ludnica.

Domaći su u razmaku od samo četiri minuta postigli dva gola. Prvo je mrežu Prijedorčana zatresao Doffo koji je iskoristio sjajno proigravanje Mišića i matirao gostujućeg čuvara mreže.

Golman Šćekić je nedugo zatim morao ponovo po loptu u svoju mrežu. Bila je velika gužva pred golom Rudara. U istom napadu pokušavali su i Mešinović i Krpić, ali je tu akciju na kraju golom krunisao Mišić koji je tako duplirao prednost svog tima.

Isti igrač je u 37. minuti ponovo zatresao mrežu Rudara, ali je glavni arbitar ovog meča poništio taj gol zbog navodnog ofsajda.

Oglasi

Kada se mislio da će se na pauzu otići rezultatom 2:0 gosti su došli do gola iz prve prilike do tada.

Sjajno je po strani probio Brazilac Clarismario Santos Rodrigus, centrirao, a Jakupović se odlično snašao i pogodio mrežu Tuzlaka.

U nastavku su oba tima nastavila u istom ritmu kao u posljednih 15 minuta prvog dijela.

Igrala se 65. minuta kada je goste u potpusnoti u život vratio Dojčinović koji je pogodio nakon još jedne asistencije danas sjajnog Santosa.

Do kraja meča i jedni i drugi su imali izgledne prilike za gol, ali su do njega došli Tuzlaci i to preko rezerviste Mirzada Mehanovića koji je u 89. minuti pogodio za veliko slavlje svoje ekipe.

Oglasi

Tuzla City je tako stigla do nove pobjede i zadržala je lidersku poziciju sa 16 bodova, dok je Rudar sa druge strane osmi sa pet osvojenih bodova.

Premijer liga BiH, 7. kolo

FK Tuzla City - FK Rudar Prijedor 3:2 (Doffo 30., Mišić 34., M. Mehanović 89.; Jakupović 44., Dojčinović 65.)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Krpić, Džafić, Mišić, Mehidić, Doffo, Morris, Mešinović.

Rudar: Šćekić, Pekija, Pavlović, Santos, Burazor, Mandić, Dojčinović, Sajak, Marić, Jakupović, Smajić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noname992
Iz ofsajda do pobjede.
11 21
Realist
Rudar je zaslužio bod
14 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi