Sjajan meč na Tušnju: Uvodnih osam minuta presudilo Veležu!
Foto: E. Dindić

Vrijedan trijumf Tuzlaka

Sjajan meč na Tušnju: Uvodnih osam minuta presudilo Veležu!

S. Grebović

Nakon poraza u prošlom kolu od Širokog, ekipa Tuzle City vratila se na pobjednički kolosijek trijumfom protiv Veleža rezultatom 2:1.

Igrači Tuzle City vjerovatno nisu mogli ni usniti bolji start meča od onog što su imali danas, budući da je nakon osam minuta igre semafor Tušnja je pokazivao 2:0 za njih.

Već u 22. sekundi Mirzad Mehanović je opasno šutirao, a Bogdanović paradom spasio svoj tim i loptu izbio u korner. Upravo iz tog ubačaja, par sekundi kasnije, domaći su poveli jer je Džafić pao nakon jednog kontakta sa Ovčinom.

Arbitar Peljto je bez mnogo razmišljanja pokazao na 11 metara, odgovornost preuzeo Mirzad Mehanović i rutinski pogodio. To je bio njegov četvrti gol ove sezone.

U 8. minuti Petar Mišić se namjestio i pogodio nebranjeni dio mreže gola Bogdanovića. Potpuni nokdaun gostiju.

Ipak, tim iz Mostara se nije predao. Tuzlaci su im (ne)svjesno prepustili terensku inicijativu što su oni iskoristili i zaprijetili par puta preko Ćosića i Zajmovića koji je propustio izglednu priliku.

Oglasi

Nešto kasnije, pred sami kraj prvog dijela, napadač Rođenih se iskupio za promašaj kada se najbolje snašao u gužvi nakon kornera i loptu nekako ubacio u mrežu za smanjenje rezultata.

Opis nije dostupan

Tim Feđe Dudića je bolje ušao u drugo poluvrijeme. Solidne prilike ne koriste Cvijanović i Dejanović. 

Cvijanović desetak minuta kasnije ne koristi novu sjajnu šansu kada je umakao svojim čuvarima i silovito šutirao preko gola.

Do kraja meča domaći su imali dovoljno znanja i spretnosti da sačuvaju prednost i vrate pobjedama nakon što su u prošlom kolu doživjeli poraz na Pecari.

Oglasi

Sa druge strane, nastavljena je agonija Rođenih koji su tako vezali i peti meč bez pobjede.

Tuzlaci su ostali lideri i nakon ovog kola, s tim da su svoj bodovni saldo povećali na 25, dok je Velež deseti sa devet bodova.

11. kolo Premijer lige BiH

FK Tuzla City - FK Velež 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Gavrić, Mehanović, Džafić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Morris, Đerić, E. Mehanović.

FK Velež: Bogdanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Ćosić, Ovčina, Hasanović, Salčin, Zajmović, Dejanović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

block123
Odlična utakmica , Halalosu braći u Tuzli da uzmu titulu
19 3
Secerko
Oj penala jbt led, pa sta je ono??????
9 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi