Tuzlaci uvjereni u trijumf za 2. mjesto
Sloboda želi i treći proljetni trijumf

Sloboda u derbiju dočekuje Slaviju

Tuzlaci uvjereni u trijumf za 2. mjesto

Jedan od derbija 3. kola proljetnog dijela Premijer lige BiH, koji će na Tušnju odigrati Sloboda i Slavija, u redovima Tuzlaka iščekuju spremno i samouvjereno.

Optimizmom zrače i pored toga što stručni štab neće moći računati na Adnana Sarajlića i Almira Bekića koji imaju tri žuta kartona, te što tek tri zajednička treninga sa ostatkom ekipe zbog povreda imaju Omić i Okanović. Međutim, u Posušju su izabranici Sakiba Malkočevića dokazali da i oslabljeni mogu do pobjede u važnim utakmicama.

„Ovaj susret je derbi u pravom smislu te riječi. Sastaju se ekipe iz samog vrha tabele. I jedni i drugi igramo čvrstu odbranu, pa je za očekivati jednu tvrdu utakmicu. Gosti su sigurno najkvalitetniji sastav sa kojim se sastajemo u ovom dijelu prvenstva. Uigrani su i iskusni, imaju najboljeg strijelca prvenstva i ovo je sigurno utakmica koja će pokazati koliko vrijedimo. Međutim, i pored svega toga, mi vjerujemo da smo kvalitetniji sastav i da uz pomoć punih tribina možemo nastaviti niz poobjeda i u prvenstvu i nad ekipom Slavije“, istakao je da Sakib Malkočević.

Ekipa iz Istočnog Sarajeva u četiri utakmice koliko je posljednjih godina odigrala na Tušnju, uspjela je zabilježiti isto toliko poraza, te postići svega jedan gol. Slično su prolazili i Tuzlaci na njihovom terenu, ali u posljednjom susretu u Lukavici su srušili neugodnu tradiciju i osvojili bod (0:0). Pored velikog boda, igrači Slobode tu utakmicu pamte još po „nečemu“.

„Prebili su nas. Bukvalno je tako bilo. Kuduzović je imao lakši potres mozga, Jahić i Omić teške povrede. Zaista je bilo teško održati „nulu“. Međutim, mi im nećemo vraćati istom mjerom, nego im pokazati koliko smo veliki klub. Ugostit ćemo ih, ali i ispratiti bez i jednog boda“, optimističan je Ilija Prodanović, koji je prije nekoliko sezona nosio dres Slavije.

Upravo će on sa Mikelinijem, Kuduzovićem i Redžepijem činiti posljednju liniju „crveno-crnih“, kojom će sa gola  komandovati Mujkić. Zadnji vezni će biti Jahić i Hasić, dok će u vrh napada Mešić. Ostala tri igrača, Malkočević će tražiti na posljednjem treningu, a najbliži prvoj postavi su Kasapović, Mujić, te Okanović ili Omić, koji nisu u punom trenažnom procesu. Kako ističu u redovima Slobode, ko god da istrči na teren, morat će dati maksimum, jer Sloboda u ovoj utakmici ima veliku šansu za stabilniju poziciju u vrhu tabele.

„Čuli smo za optimistične najave iz njihovih redova. Ljudski se nadati, ali mi smo u ovom trenutku kvalitetniji sastav i neka Lukavičani svaku nadu ostave već kod kuće. Svjesni smo važnosti ove utakmice i tako ćemo se i ponašati na terenu“, istakao je sportski direktor Enes Mešanović, neostavljajući niti gram šanse gostima.

U prodaju je pušteno 4.000 ulaznica i kako ističu u menadžmentu kluba, već pram prvim reakcijama, očekuje se pun stadion. Najvatreniji navijači „Fukare“ su uz dogovor sa predstavnicima kluba i tuzlanskim MUP-om, ovu utakmicu će gledati iz prostora za gostujuće navijače, kako bi u prodaju bilo pušteno što više ulaznica. Utakmica počinje u 15. sati, a glavni sudija je Senad Ibrišimbegović iz Travnika.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.