Tvrdo i negledljivo: Ništa-ništa na Tušnju!
Sloboda i Željo su razočarali u derbiju Premijer lige. Ipak, očekivano je bilo da će utakmica biti tvrda, ali ne ovako loša

Remi FK Sloboda i FK Željezničar

Tvrdo i negledljivo: Ništa-ništa na Tušnju!

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda i Željezničar podijelili su bodove (0:0) u derbi susretu 22. kola Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme je očekivano donijelo dosta tvrdu utakmicu sa obje strane i bez previše pravih šansi.

Sloboda je u igri bila nešto konkretnija. Pokušavali su više u napadačkom dijelu igre, ali je prvi ozbiljniji pokušaj imao sarajevski tim. U 21. minuti je šutirao Antonio Pavić sa više od 25 metara, a Goran Vukliš sjajno brani.

Domaći su uzvratili u narednom napadu. Mehmed Alispahić je pokušao nakon skraćenog kornera, Vedran Kjosevski vadi ispod prečke.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo pretjeranih uzbuđenja. Igralo se dosta tvrdo, a u finišu ovog dijela igre Tuzlaci ostaju bez Saida Husejinovića, koji je igru napustio zbog povrede.

Umjesto njega u igru je ušao Antonio Vidović, nije bilo nikakve formacijske promjene, a na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Željo je prvi prijetio u nastavku. U 51. minuti meča Veselinović ubacuje iz kornera, a Jadranko Bogičević šutira glavom preko gola.

Sloboda je kontrolisala loptu. Hadžanović je imao dobar dalekometni pokušaj, ali izostajao je taj precizan - završni šut.

Baraban je u 63. minuti u dobroj poziciji, no i on ne pogađa. Pokušavala je Sloboda na sve načine, imali su više od igre, ali ne i završnicu.

Do kraja utakmice loša igra sa obje strane. Dosta se griješilo, nije bilo prave prilike za promjenu rezultata i ostalo je mršavih 0:0.

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Sloboda - Željezničar 0:0

Sloboda: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, Krpić, Mujezinović, Bogičević, Zajmović, Veselinović, Hajdarević, Sipović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije