Twente i Ajax do posljednjeg daha
Christian Eriksen

O prvaku odlučuje jedna utakmica

Twente i Ajax do posljednjeg daha

M. Maksimović

Završnica holandske Eredivisie bit će neizvjesna do samog kraja.Ime prvaka sa sezonu 2010/11 dobit ćemo tek u posljednjem kolu, jer kolo prije kraja Twente ima 71, Ajax 70 bodova, a upravo u 33.kolu Ajax u Amsterdamu dočekuje Twente.

U kolu koje je iza nas Ajax je u gostima stigao do tri boda preko Heernveena 1:2, dok je Twente nadigrao Williem II 4:0.

Na Abe Lenstra Stadionu nije dobro krenulo po Ajax jer je Mika Väyrynen u 19.minuti doveo domaće u vodstvo.Ajax je izjednačio na vrijeme, već u sljedećem napadu Miralem Sulejmani pogađa za 1:1.Super važnu pobjedu Ajaxu je osigurao Christian Eriksen na otvaranju drugog dijela.

Twente je na svom ''De Grolsch Vesteu ''četvrticom'' ispratio u drugu ligu Willem II.Golove za domaću ekipu postigli su Luuk de Jong (39),Douglas (50), Dragan Jelić (63) i Theo Janssen (77) iz penala.

I PSV je danas pobjedio Vitesse 2:1, ali ne može do titule, tek eventualno do drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.Marcus Berg i Marcelo, dok je poraz gostiju ublažio Lopez 11 minuta prije kraja.De Graafschap Daria Kalezića je teško stradao u gostima kod AZ Alkmaara 5:1.U prvom dijelu su Sigthórsson i Holman svojim golovima trasirali put prema pobjedi koju je potvrdio Sigthórsson svojim drugim golom, dva je dodao i Graziano Lopez.Počasni gol za De Graafschap je zabio Jungschläger šest minuta prije kraja.

Što se tiče raspleta na dnu,Willem II ide u drugu ligu, dok će za opstanak razigravati Venlo i Excelsior.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.