Twente na otvaranju stigao do boda
Kalezić vodi De Graafshap

Počelo prvenstvo u Holandiji

Twente na otvaranju stigao do boda

M. Maksimović

Utakmicu između  Rode i aktuelnog prvaka Twentea startala je nova sezona Holandiji. Na Parkstad Limburg stadionu utakmica je završila bez pobjednika, a na klupi Tweneta je sjedio Michel Preud'homme.

Roda je prošlu sezonu, regularni dio okončala na desetom mjestu, a nakon toga je u zaustavljena u drugom krugu play offa. Twente je pod vodstvom Stevea McClaren napravio ogroman uspjeh osvojivši naslov prvaka. U odnosu na prošlu sezonu Twente je u ovu krenuo sa dijelom izmjenjenim sastavom što se osjetilo u prvoj utakmici. 

Prvenstvo se nastavlja u subotu, kada se igraju dvije utakmice. Sastaju se NEC i Venlo odnosno De Graafshap - Excelsior, te Heerenveen - PSV. Za ljubitelje fudbala u BiH važno je spomenuti da će ekipu De Graafshapa ove sezone u društvu najboljih voditi Darije Kalezić, nekadašnji igrač Veleža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.