Twente nije uspio zadržati lidersku poziciju
Strijelac pobjedničkog gola, Mathew Amoah

Eredivisie, 14. kolo, Breda - Twente 0:1

Twente nije uspio zadržati lidersku poziciju

PSV je večerašnjom pobjedom nad Excelsiorom od 4:2 zasjeo na prvo mjesto Eredivisije, a samo dva sata nakon toga Twente je imao prilku da vrati lidersku poziciju u utakmici protiv Brede, no toga nije došlo.

Odigrana je i posljednja utakmica 14. kola holadnskog prvenstva za večeras u kojoj je Twente na gostovanju izgubio od Brede rezultatom 2:1.

Gol za vodstvo aktualnog prvaka Holandije postigao je 25-godišnji reprezentativac Kosta Rike, Bryan Ruiz González u 21. minuti, a taj rezultat je bio sve do 81. minute, a držao je Twente na samom vrhu tabele.

Domaćini su poravnali golom iskusnog Marokanca, Ali Boussaboun, a do konačnog preokreta su došli preko reprezentativca Gane, Mathewa Amoaha, te tako Twente nije uspio zadržati lidersku poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.