Twente ponovo lider, Waalwijku pripao derbi začelja

Eredivizija Holandije

Twente ponovo lider, Waalwijku pripao derbi začelja

Trijumfom nad G.A. Eaglesom rezultatom 3:1 tim Twentea ponovo je dospio na lidersku pozicijiu Eredivizije Holandije. 

U 21. minutu za 1:0 i rezultat prvog poluvremena pogodio je Gutierrez. U nastavku već nakon deset minuta igre za 2:0 pogađa Castaignos. Gosti se u život vraćaju dvadeset minuta prije kraja pogotkom Van Der Linena iz penala, da bi konačnih 3:1 postavio Tadić u 62.minutu.

Derbi začelja između Den Haaga i Waalwijka pripao je gostujućem timu rezultatom 2:1. Anderson je već u sedmom minutu pogodio za vodstvo Waalwijka što je bio jedini gol viđen u prvom poluvremenu. U petom minutu nastavka Duits propušta iskoristiti penal kod gostiju, međutim kazna nije uslijedila pa je za 2:0 deset minuta prije kraja pogodio Anderson. Počasni pogodak za Den Haag postigao je Beugelsdijk minut prije kraja.

Fenjeraš Nijmegen vratio se u život pobjedom nad Rodom rezultatom 4:3. Gosti su nakon dvanaest minuta imali prednost od dva gola koju su donijeli Hupperts i Nemeth, a taj rezultat zadržao se sve do pauze. U nastavku gosti ubacuju u petu brzinu i postižu četiri ekspresna pogotka. Pogađali su Vermijl, dva puta Rieks i Conboy. Konačnih 4:3 postavio je Demouge četiri minuta prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.