Twente prvak, Pirova pobjeda Ajaxa

Prvenstvo Holandije

Twente prvak, Pirova pobjeda Ajaxa

Adnan Beganović

Odigrano je posljednje 34. kolo holandskog fudbalskog prvenstva, a novi prvak Holandije je Twente.

Uoči posljednjeg kola Twente je imao bod više od drugoplasiranog Ajaxa i za titulu trebala mu je pobjeda na gostovanju kod Brede. Fudbaleri Twenta do iste su došli golovima Ruiza u 23. i Stocha u 74. minuti.

Ajax je u 34. kolu također gostovao, a njegov protivnik bio je Nijmegen. Ajax je uspio pobijediti sa visokih 4:1, no s obzirom da je Twente slavio, nakon posljednjeg sudijskog zvižduka igrači amsterdamske momčadi nisu se radovali ubjedljivom trijumfu. Strijelci za Ajax u pobjedi 4:1 bili su Suarez u 15 i 63, Zeuuw u 36. i Pantelić u 42. minuti.

Rezultati 34. kola:
Breda - Twente 0:2,
Nijmegen - Ajax 1:4,
Alkmaar - PSV 1:1,
Feynoord - Heerenveen 6:2,
Groningen - Sparta 3:1,
Roda - Willem 3:2,
Utrecth - Vitesse 2:2,
Walwijk - Venlo 1:2.
Heracles - Den Haag 4:2,

Poredak:
1. Twente 86, 2. Ajax 85, 3. PSV 78, 4. Feynoord 63...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.