U 37. godini od koronavirusa umro bivši predsjednik italijanskog kluba

Nova žrtva

U 37. godini od koronavirusa umro bivši predsjednik italijanskog kluba

Edmir Škorić

Andrea Micheli, bivši predsjednik kluba iz Serije C Pergolettesea, umro je danas u dobi od 37 godina nakon što se zarazio koronavirusom.

Pandemija Covid-19 pogodila je Italiju jače nego bilo koju drugu zemlju na svijetu, posebno regiju Lombardija u kojoj je do sada umrlo preko 3000 ljudi.

Pergolettese, klub koji se nalazi u trećoj ligi italijanskog nogometa, potvrdio je u izjavi da je od virusa preminuo i bivši predsjednik kluba koji je imao 37 godina.

Micheli je pomogao ekipi da osvoji naslov u Seriji D, a potom je 2016. godine dao ostavku. Prije Pergolettese bio je na čelu lokalnog tima Pizzighettone.

Podsjećamo da je sinoć umro i bivši predsjednik Real Madrida Lorenzo Sanz, koji je također zaražen koronavirusom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije