U Borcu optimistični: Pada Željezničar

Uoči derbija 8. kola

U Borcu optimistični: Pada Željezničar

D. Banović

Poraz od Olimpica nije ostavio traga na igračima Borca. U taboru aktuelnog prvaka ističu da su prošlo kolo zaboravili i posebno naglašavaju da su spremni za subotnji derbi protiv Željezničara.

Milan Stupar je u posljednjem okršaju ova dva kluba proljetos na Grbavici svojim golom Borcu donio pobjedu i titulu, a iskusni igrač i sad očekuje dobar rezultat.

"Ušli smo u seriju teških utakmica i ovaj meč protiv Željezničara je samo jedan u nizu. Spremni smo i željni nadigravanja. Vjerujem da ćemo ovaj meč odigrati na visokoj razini i da ćemo pobjediti Željezničar.", smatra Milan Stupar.

Trener Cvetković je poslije poraza od Olimpica najviše zamjerki imao na igrače iz veznog reda, koji su po njegovom mišljenju podbacili.

"Trener je imao pravo, jer jednostavno an Koševu nas protiv Olimpica nije išlo. Imali smo mi prilika, ali neiskorištenih. Eto sad imamo šansu da se protiv Željezničara i pred našim navijačima iskupimo za ono što smo propustili u prošlom kolu. Smatram da smo u prednosti, jer igramo pred našim navijačima, a i kvalitet je na našoj stvari. S druge strane nas neće zavarati ni to što Željezničar igra lošije nego prošle sezone. Znamo put koji ćemo da dođemo do pobjede.", rekao je vezista Branislav Krunić.

Utakmica između Borca i Željezničara igra se u subotu od 19,30 sati u Banjoj Luci.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.