U Borcu znaju da u Gradačcu neće biti lako

Banjalučani ponovo protiv Zvijezde

U Borcu znaju da u Gradačcu neće biti lako

Edmir Škorić

Aktuelni prvak bh. Premijer lige, FK Borac, u nedjelju će u sklopu 9. kola gostovati Zvijezdi u Gradačcu.

Banjalučani su u srijedu Zvijezdu pred praznim tribinama Gradskog stadiona savladali s 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH. Prije uzvratnog meča, Borac i Zvijezda sastat će se i u prvenstvu. Izabranici Zvezdana Cvetkovića u Gradačcu će pokušati ponovo savladati gradačačkog premijerligaša.

"Ne očekujemo laganu utakmicu u Gradačcu. Stanje na tabeli pokazuje da smo mi kvalitetniji, pokazali smo to i u srijedu u Kup utakmici, ali ne možemo očekivati laku utakmicu u nedjelju"; rekao je nogometaš Borca Srđan Grahovac, dodavši:

"Zvijezdi je ovo možda prilika za priključak u sredinu tabele. Mi smo svjesni svoje kvalitete, vjerujemo u sebe i naravno da idemo po tri boda u Gradačac".

"Za očekivati je, s obzirom na sve okolnosti i činjenicu da će Zvijezda nastupiti bez ponajboljeg igrača Hamzića da imamo lak posao. Međutim sve ovo nas neće zavarati", rekao je pomoćni trener banjalučana Slobodan Starčević.

"Gledajući stanje na tabeli, ali i utakmicu u srijedu u Kupu BiH, očekujemo pobjedu. Posebno jer u timu Zvijezde neće biti kapitena i najboljeg igrača Amira Hamzića, ali ako uzmemo u obzir činjenicu da domaćin nije slavio u posljednja dva susreta, protiv nas će pokušati da uhvate posljednji voz na putu ka sredini tabele", mišljenja je trener Borca Zvezdan Cvetković.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti