U Branitelju zadovoljni tijekom priprema

U Branitelju zadovoljni tijekom priprema

Mjesec dana rada je iza fudbalera Branitelja, trećeplasiranog tima u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Trener Ivan Bubalo zadovoljan je odnosom igrača i prikazanim u dosadašnjim pripremnim utakmicama. Povrijeđenih igrača nema, a ekipi su se na stratu priprema priključili golman Boris Baćak, te Ante Hrkać i Ivan Kukavica, igrači koje je mostarskom prvoligašu posudio Široki Brijeg. Također, novo lice je Amar Balalić, mladi napadač koji je ponikao u Veležu.

"Ostali smo bez Alana do Nacimenta i Tonija Gagre, igrača koji su jesenas bili itekako važni u postavci koju smo preferirali. Tu prije svega mislim na Alana koji je mogao igrati sve pozicije u veznom redu, kaže Bubalo", te dodaje.

"Položaj na tabeli je zadovoljavajući. Želja nam je u prvim kolima obezbjediti miran finiš, iako nas u prva četiri kola čekaju tri teška gostovanja. Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Pred nama je još gotovo mjesec dana rada, i mislim da imamo dovoljno vremena da spremni dočekamo prvo kolo proljeća".

Branitelj je tokom priprema savladao Velež (1:0) i Kozaru (4:1), remizirao sa Hrvatskim dragovoljcem (0:0), te doživio svega jedan poraz, kada je sa 0:2 bolje bilo Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.