U Bugarskoj se 'tucanjem' odlučivalo ko prvi kreće s centra

Zanimljiv način odlučivanja

U Bugarskoj se 'tucanjem' odlučivalo ko prvi kreće s centra

S. Pašalić

U bugarskom prvenstvu se još uvijek vodi bitka za naslov prvaka između Ludogoretsa i CSKA Sofije.

Ludogorets je na prvom mjestu sa 70 bodova, dok CSKA Sofia ima pet bodova manje. Ludogorets je u posljednjem kolu poražen od ekipe Cherno More sa 2:1, a CSKA Sofia nije iskoristio priliku da smanji razliku s obzirom da je također upisao poraz od ekipe Botev Plodiv sa 2:0.

Utakmice 31. kola su se igrale u petak i ponedjeljak s obzirom da se ovog vikenda slavio Vaskrs, a to je bio i povod za nešto drugačiji početak utakmice.

Naime, umjesto uobičajenog bacanja novčića sudije su na svim utakmicama podijelile igračima po jedno jaje te je 'tucanjem' odlučeno ko će prvi krenuti sa centra i ko bira stranu s koje će krenuti.

Top Komentari

Medo-Brundo
Voli i babo da tuca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi