U Bundesligi kraća zimska pauza

U Bundesligi kraća zimska pauza

A. Beganović

U njemačkom fudbalskom prvenstvu zimska pauza trajala je mjesec i pol, što je najduža zimska pauza među najelitnijim fudbalskim prvenstvima u Evropi.

Od iduće sezone zimska pauza u njemačkoj fudbalskoj ligi biti će kraća za dvije sedmice. Ove promjene rezultat su dogovora koji su postigli Njemački fudbalski savez (DFB) i Njemačka fudbalska liga (DFL), a sve u cilju ostavljanja više vremena za pripreme Njemačke reprezentacije za buduća Svjetska i Evropska prvenstva.

Tako će iduće sezone njemačko fudbalsko prvenstvo startati 7. avgusta 2009. godine, i trajati do 8. maja 2010. godine. Zimska pauza u idućoj sezoni će početi 18. decembra i trajati će do 15. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.