U Dortmundu bijesni: Pravila protiv koreografija su žalosna!

Navijači morali odustati od velike koreografije

U Dortmundu bijesni: Pravila protiv koreografija su žalosna!

A. Haznadarević

Krovna evropska kuća fudbala (UEFA) je donijela nevjerovatnu odluku, prema kojoj se navijačima Dortmunda brani da u finalu Lige prvaka razviju koreografiju preko kompletne jedne tribine Wembley stadiona.

Nije dugo trebalo čelništvu jednog od finalista najelitnijeg fudbalskog klupskog takmičenja u Evropi da reaguje, te stane u odbranu svojih navijača koji su zgroženi tim što zbog "elite" koja je smještena u sredini tribine i "mogućih zdravstvenih razloga" neće moći podržati svoj tim na pravi način, pa su sada i odustali od koreografije.

"Žalosno je da postoji toliko pravila zbog kojih nije moguće prirediti dobru koreografiju, a s obzirom da mi ne želimo praviti polovičnu ili lošu, odustajemo od nje. Posred navijačke tribine smjestili su VIP dio za nenavijače, preko kojeg se ne može razvući koreografija. Sve to stvarno je žalosno, jer na najvećoj utakmici, ne možemo napraviti koreografiju", poručili su iz Borussije Dortmund.

Oglasili su se s druge strane i njihovi najveći rivali - navijači Bayerna, koji su također istakli kako su "uslovi za izvođenje dobre koreografije - katastrofalni".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.