U Engleskoj se odgađaju utakmice iz bizarnog razloga

Odgođeno više od 35 susreta

U Engleskoj se odgađaju utakmice iz bizarnog razloga

A. Čaušević

Proteklih dana odgođeno je više od 35 mečeva u nižim ligama engleskog fudbala i to iz bizarnog razloga. 

Utakmice koje se igraju u Isthmian i Southern ligama, odnosno 7. i 8. rangu engleskog fudbala će tražiti nove termine.

Odgođen je i kompletan program za utakmice Southern Combination ligi, tj. ligama koje se nalaze na 9.10. i 11. mjestu piramide.

Glavni razlog odgađanja utakmica je nestašica goriva, a mnoge benzinske pumpe su primorane da zatvore "ventile" jer nedostaje isporuke.

"Prevozna kompanija koju koristima ima pristup gorivu, ali to nije problem. Problem je kako dovesti igrače do autobusa", rekao je generalni menadžer East Thurrock Uniteda, Phil Crowe.

Njegova ekipa neće putovati na gostovanje Margaretu u okviru Isthmian lige, nakon što je za vikend ostala bez velikog broja igrača koji su zbog problema s gorivom propustili gostovanje Harinegey Boroughu.

U narednim danima trebali bi biti objavljeni novi termini odgođenih mečeva.

Inače, glavni razlog zašto u Engleskoj vlada nedostatak vozača kamiona. Prema nekim informacijama dvije trećine prodajnih mjesta nemaju goriva, a za vikend su na pumpama zabilježene ogromne gužve.

Top Komentari

Iziksaudvicu
Ima posla ko hoće da radi :D
5 0
Emin_Podzic
U 7 i 8 rangu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi