U FK Sarajevo sa zebnjom čekaju sredinu septembra

Zbog jedine mrlje tokom evropske avanture

U FK Sarajevo sa zebnjom čekaju sredinu septembra

A. Čaušević

FK Sarajevo se sredinom ove sedmice oprostio od evrpskih takmičenja za ovu sezonu. Bh. prvak je odigrao četiri utakmice u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu te pružio sasvim solidne partije. 

Možda i jedinu mrlju na evropsku avanturu Bordo klubu ovog ljeta čine dešavanja sa utakmice na Bilinom polju protiv BATE Borisova kada je zbog ubačenih baklji u teren sudija utakmice Alexandre Boucaut na nekoliko minuta morao prekinuti meč.

Nakon tog nemilog događaja postalo je jasno da će UEFA kazniti FK Sarajevo zbog čega u Titovoj 38b sa zebnjom čekaju sredinu septembra i konačnu odluku Disciplinske komisije krovne evropske fudbalske organizacije.

Naime, na zvaničnoj stranici osvajača duple krune objavljena je informacija da je FK Sarajevo zbog propusta u organizaciji susreta sa FK Sloboda kažnjen sa 6.000 KM.

Iz FK Sarajevo su tom prilikom uputili još jedan apel svim zaljubljenicima u trofejni tim s Koševa da ne koriste pirotehniku na utakmicama jer tako samo štete klubu te zapravo opterećuju klupski budžet.

Također je navedeno da se izricanje kazne zbog korištenja pirotehničkih sredstava u duelu sa BATE Borisvom očekuje sredinom narednog mjeseca.

"Konstante novčane kazne radi upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmicama predstavljaju velike izdatke na godišnjem nivou, te su dugoročno prepreka napretku kluba.

Obzirom da se budžet kluba, kojim su obuhvaćeni svi troškovi i ulaganja tokom sezone, određuje početkom godine, novčane kazne u domaćim i Europa takmičenjima nisu uračunate. To znači da se kazne namiruju iz budžeta odjela Fudbalskog kluba Sarajevo, kako administrativnih tako i sportskog odjela. Rezultat je nemogućnost ostvarenja planiranih aktivnosti na godišnjem nivou jer novčana sredstva odu u druge svrhe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sredinom septembra FK Sarajevo očekuje izricanje još jedne kazne zbog korištenja pirotehničkih sredstava na utakmici 3. kola kvalifikacija Europa lige protiv BATE Borisova na Bilinom polju u Zenici.

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve navijače da ne koriste pirotehniku na utakmicama, te da zajedničkim snagama radimo na unaprijeđenju Bordo kluba investiranjem novčanih sredstava u pojačanja, TC Butmir, Omladinski pogon i druge projekte koji će dovesti do boljeg poslovanja i ostvarenja odličnih sportskih rezultata u budućnosti", poručili su iz FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Pozdrav za sve kurve, narkomane i psihopate
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti