U francuskom derbiju sijevalo na sve strane, ali bez golova

Lille - Lyon 0:0

U francuskom derbiju sijevalo na sve strane, ali bez golova

Edmir Škorić

Nulom u derbiju između Lillea i Lyona večeras je kompletirano 26. kolo francuske Ligue 1.

Naizgled je to, gledajući isključivo rezultat, bila loša nogometna predstava. Međutim, stvari na terenu su bile drugačije.

Lille i Lyon pružili su dobru partiju, sijevalo je s obje strane, ali golmani Enyeama i Lopes su ipak, nekim čudom, ostali nesavladani.

Gosti su imali veći posjed lopte, gradili su polako igru bez srljanja, dok je Lille bio agresivniji, ali nedovoljno da bi se postigao neki gol. Kada su u pitanju pokušaji, i jedni i drugi imali su po četiri udarca u okvir gola. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lille se vraća ispred Saint-Etiennea na treće mjesto sa 46 bodova, dok Lyon ostaje šestoplasirani sa pet bodova manje. Dodajmo još da je ovo druga vezana "nula" večerašnjih rivala. U septembru prošle godine, kada je Lyon bio domaćin, rezultat je također glasio 0:0.

Ligue 1, 26. kolo:
Lille - Lyon 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.